Which of these statements is most strongly supported by the following passage (paragraph 1)?

When you were a small child, you probably thought your parents knew everything and could do anything. When you became a teenager, however, things changed. Suddenly, adults didn’t seem so brilliant and amazing. They may have even seemed stubborn and foolish. Even worse is the realization when you become an adult that the certainty you once thought all adults naturally possessed is suddenly nowhere to be found. These rude awakenings capture the feelings of Modernism, (1914-1945), a movement of writers and artists who realized that traditional artistic conventions had little to offer when it came to finding meaning in a world suddenly and violently thrust into modernity after global war.

Answer choices for the above question

A. Former artistic traditions were not sufficient mediums through which to capture the horrors of the modern world.

B. Modernists were often soldiers who returned home angered by the fate of fighting in a war they saw as pointless.

C. Former artistic traditions also focused on the violence of wars.

D. Modernism is considered by art historians to be the artistic movement that best captures the experience of war.

Respuesta :

Answer:

Explanation:

The passage describes a shift in perception from childhood to adulthood, where adults are initially seen as all-knowing but are later perceived as flawed and uncertain. It then connects this shift to the Modernist movement, which emerged during a period of significant upheaval, particularly during and after World War I.

Given this context, the statement most strongly supported by the passage is: A. Former artistic traditions were not sufficient mediums through which to capture the horrors of the modern world.

The passage suggests that traditional conventions failed to adequately convey the complexities and challenges of the modern era, which aligns with the essence of Modernism.